info@bethlehemkerk-denhaag.nl

ds L.J. Vogelaar

ds-vogelaar-voor-preekstoel

Geboortedatum
25 februari 1979
Functie
Gemeentepredikant
Verbonden aan de Bethlehemkerk sinds
Zondag 26 juni 2011
Achtergrond
Ik ben geboren in Ridderkerk en getrouwd met Lourina. We hebben twee kinderen. Een zoontje van 3 jaar (Jefta) en onze dochter is 1 jaar (Febe) anno 2015. Voordat ik predikant werd, heb ik een aantal jaren parttime gewerkt als docent godsdienst op een school voor voortgezet onderwijs.
Een aansprekende bijbeltekst vind ik…
Jesaja 9:6
In een preek leg ik vaak de nadruk op..
Het is mijn verlangen om de Bijbel tot klinken te brengen. Het is mijn verlangen om leerling van het Woord van God te zijn. Niet wij lezen de bijbel, maar de bijbel leest ons. Wij mogen in dat Woord van God wonen. Wat zou het geweldig zijn als we door de verkonding heen God (beter) zouden leren kennen.
Ik zou de Bethlehemkerk-gemeente willen omschrijven als…
Een gemeente waar volgelingen van Christus, afkomstig uit verschillende delen van het land en met verschillende achtergronden, zich thuis voelen, onderlinge gemeenschap mogen ervaren en gebouwd worden door het Woord van God, dat in de erediensten op zondag, wordt uitgelegd als een Woord voor nu.
Mijn gebed is dat…
God het in ons leven echt mag zeggen, dat Hij de regie heeft, want onder zijn zegenrijke regering zijn we zo ontzettend goed af.
Een mooi boek vind ik…
De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet – David Mitchell
Je kunt mij ‘s nachts wakker maken voor…
In eerste instantie ben ik geneigd te zeggen: er is niets waar je mij voor wakker mag maken. In tweede instantie dacht ik aan hen die ik het geloof in God zo gun, aan hen die vastgelopen zijn, aan hen die uitzien naar verhoring van gebeden. Een positief bericht daarover: daar mag je me wel voor wakker maken; daar zou ik zelfs blij van worden.

X

Wachtwoord vergeten?

Meld je aan

Herstel wachtwoord

Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.