Kerkgebouw

Bethlehemkerk-KERK-150x150

“Ik heb nu dit huis verkoren en geheiligd, opdat Mijn Naam daar zij tot in eeuwigheid”

Bovenstaande Bijbeltekst staat op de gemetselde kolom rechtsvoor in de kerk. En wat een belijdenis is dat! We zijn blij en dankbaar als gemeente dat we in deze prachtige kerk mogen samen komen.

De kerk is in de jaren 1929-1931 gebouwd in de bouwstijl van de Nieuwe Haagse school, door de architecten Meischke en Schmidt uit Rotterdam. De kerk is een kenmerkend voorbeeld van de protestante kerkelijke bouwkunst uit deze periode – en staat sinds 1988 op de gemeentelijke monumentenlijst.

De Bethlehemkerkgemeente maakt sinds 10 september 1995 gebruik van het gebouw. Het streven is om het niet alleen een gebouw te laten zijn, maar vooral een plek waar mensen elkaar en God kunnen ontmoeten. Een plek waar de deuren open staan voor gemeenteleden en (be)zoekers. Het aanpalende wijkgebouw Eltheto, dat in 2012 geheel is gemoderniseerd, is daar een goed voorbeeld van.

Adres: Laan van Meerdervoort 627, 25 AA Den Haag (hoek Azaleaplein)

Het gebouw is bereikbaar met de tramlijnen 3 en 12.