Dit jaar wordt er weer een Kerstwandeltheater georganiseerd in Scheveningen, op vrijdagavond 22 december. Hierbij wordt het Kerstverhaal verteld vanuit het perspectief van Maria, de moeder van Jezus. Op zaterdag 23 december wordt het theater ook opgevoerd in Leidschenveen-Ypenburg en op zondag 24 december (Kerstavond) in Wateringse Veld.
De opzet is anders dan voorgaande jaren. Het Kerstwandeltheater dit jaar nog meer missionair en primair bedoeld voor mensen die met Kerst geen kerkdienst bezoeken. Het theater richt zich dus op mensen van buiten de kerken en de wijkbewoners. Er is plek voor zo’n 800 wandelaars.
Mocht u als gemeentelid nu toch iets mee willen krijgen van het Kerstwandeltheater, dat kan dat op twee manieren. Ten eerste door minimaal hetzelfde aantal introducees mee te nemen (buren, familie, vrienden). Vanaf 6 december is het mogelijk om u aan te melden via de website: WWW.KERSTWANDELTHEATER-SCHEVENINGEN.NL
Maar nog leuker is het om u in te zetten als vrijwilliger. Want voor de organisatie van het theater zijn veel mensen nodig, ook mensen die op drie avonden beschikbaar zijn.
Men zoekt nog mensen voor de volgende taken:
· enkele acteurs die op 3 avonden beschikbaar zijn om een (kleine) rol te spelen;
· zangers en zangeressen voor een engelenkoor voor 1, 2 of 3 avonden;
· sceneleiders die op 3 avonden beschikbaar zijn om de coördinatie van een scene en de communicatie met techniek en acteurs te regelen;
· technici die voor één scene op 3 avonden de techniek willen verzorgen;
· groepenbegeleiders die de groepen wandelaars tijdens de wandeltocht kunnen begeleiden;
· mensen die op zaterdag 16 december een flyer- en chocolademelkactie mee willen helpen organiseren bij twee supermarkten waarbij de bezoekers worden uitgenodigd voor het theater.
Mocht u mee willen helpen of heeft u vragen, meldt u dan bij Pim Roza, proza25 apenstaartje hotmail.com.