Opgave voor de Prayer Course (missionaire toerusting)

In het eerste vers van Lukas 11 vraagt één van de discipelen aan Jezus om hen te leren bidden. Ze zien en horen Hem bidden en weten zich blijkbaar geen raad met het gebed. Jezus leert ze vervolgens het Onze Vader. Op deze manier bindt Hij de discipelen op een bijzondere manier aan elkaar in een gemeenschap van aanbidding en voorbede.

Het Onze Vader biedt ons 2000 jaar later ook lesstof voor ons eigen gebed. De vraag van de discipelen is nog steeds actueel voor onze persoonlijke relatie met God.

De makers van de Prayer Course gebruiken het Onze Vader als leidraad om te leren bidden. De thema’s, om dit meer gestalte te geven, zijn: aanbidding, vragen, voorbede, volharding in het gebed, luisteren en geestelijke strijd. Voor een voorproefje zie de website: http://www.alphanederland.org/prayercourse.

De Prayer Course staat gepland op 9 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei, 6 juni en 13 juni om 20:00 uur in de Bethlehemkerk. Opgave is mogelijk via ajsmits apenstaartje student.che.nl.

Ik zie er naar uit om samen met u en jou van deze cursus te leren!

Arend Jan Smits, stagiair CHE