Opvoedconferentie Hip & Heilig

De opvoed conferentie zal plaatsvinden op zaterdag 3 november 2018. U kunt zich aanmelden via de volgende link;

Er is een lezing, er zijn diverse workshops en een afsluitende surprise voor u.

Het thema Hip & Heilig refereert aan het verlangen om kinderen op te voeden in de wetenschap dat ze apart gezet zijn door God, gedoopt, geheiligd. Tegelijkertijd zijn we hedendaagse ouders, gaat het leven snel, zijn we altijd druk en doen we mee met de nieuwste trends. De vraag is hoe we in deze maatschappij waaraan wij volop deelnemen het geloof aan onze kinderen kunnen overdragen. Er wordt hierover een lezing verzorgd door Christine Langeraar.

Christine heeft het boek Hemelse Huizen vertaald naar de Nederlands situatie. Het is een praktisch-theologisch boek dat gaat over opvoeden vanuit Bijbelse waarden. Zij wil in haar lezing laten zien hoe je als ouder bewust kan bijdragen aan een opvoedomgeving waar God doorheen kan werken. Tijdens deze lezing is er overigens oppas geregeld voor kinderen tot 3 jaar, dus als je samen wilt komen maar je hebt geen oppas kunnen regelen, dan is dat mogelijk.

Daarnaast kunt u aan 2 van de volgende workshops deelnemen:

Schrijf een mission statement voor je gezin
Opvoeden, samen gezin zijn: de ene dag is het genieten, de andere dag kun je als ouder zo vermoeid raken door kibbelende kinderen, de bergen was of het racen van sport naar muziekles. Hoe houd je de focus in alle stress en hectiek van alledag? Hoe kun je als gezin prioriteiten bepalen en daarmee meer rust creëren? Daar gaan we in deze workshop onder leiding van Christine Langeraar mee aan de slag

Familie-erfenis: schat of schade?
Deze workshop gaat over de impact van je eigen opvoeding op jouw opvoedstijl. De manier waarop jij je kinderen opvoedt heeft alles te maken met je eigen opvoeding. Je hebt negatieve of juist positieve ervaringen wat je inspireert om het bij jouw kinderen helemaal anders of juist hetzelfde te doen. Maar veel zaken doe je ook onbewust of gaan niet zoals je het had voorgesteld. Hoe heeft jouw opvoeding impact op de manier waarop jij opvoedt? Peter Walhout is coach en therapeut en heeft veel ervaring in begeleiding van ouders (www.peterwalhout.nl).

Weerbaarheid
Hoe maak je je kinderen weerbaar? We willen dat ze zich veilig voelen, dat ze zich terug trekken als dat nodig is, maar ook dat ze van zich af kunnen bijten. Wat adviseer je je kinderen als ze door vreemden benaderd worden of als iemand handtastelijk wordt? In deze praktische workshop gaan we concreet aan de slag met het thema weerbaarheid. Ryan Sibelo is instructeur zelfverdediging. Hij gaat ons preventie en de-escalatie tactieken (inclusief stemgebruik en lichaamstaal) aanleren en hoe je jezelf of een ander het beste kunt verdedigen.

Hot item: seksualiteit

Hoe help je je kind zuiver en weerbaar te zijn? Gerard van Houwelingen is integraal jongerenwerker bij stichting No Apologies. Tijdens de workshop zal hij met ons in gesprek gaan over seksuele opvoeding en ons ondersteunen in onze rol als ouder bij de ontwikkeling van een gezonde seksualiteit bij onze kinderen. Het zal onder andere gaan over seksueel ontwaken,  verschil jongens en meiden en kaders voor een gezonde ontwikkeling van seksualiteit. Naast de nodige inzichten ontvangen we ook praktische tips voor de vertaling naar onze kinderen. Gerard van Houwelingen is getrouwd en vader van 3 dochters en 1 zoon. Daarnaast is hij integraal jongerenwerker bij stichting No Apologies. WorkshopleiderGerard van Houwelingen

Gerard van Houwelingen

Mediawijs opvoeden
Whattsapp, gamen, filmpje, de iPad, onze kinderen kunnen uren online zijn. Deze workshop wordt verzorgd door Marije Ziedses en Hanna van Ommen van de stichting groejmee.nl. De workshop wordt gesplitst gegeven voor ouders van twee doelgroepen: kinderen 9-12 en kinderen vanaf 12 jaar. De twee doelgroepen komen online vrijwel dezelfde dingen tegen waarbij de de jongste groep met name online games speelt en video’s kijkt en de oudste groep vooral met social media bezig is. Het grootste verschil zit in de manier waarop je met de verschillende leeftijden in gesprek gaat. Bij de groep 9-12 jaar kun je ze nog echt begeleiden door mee te kijken en ze voor te bereiden op alles wat ze tegen gaan komen. Vanaf 12 jaar heb je minder zelf de controle op wat ze doen, maar is het wel belangrijk hoe je in gesprek blijft en hoe je grenzen stelt.

Wij hopen uiteraard op uw komst en een mooie conferentie! Aanmelden gaat via de website van onze gemeente. Ook geïnteresseerden van buiten de Bethlehemkerkgemeente zijn van harte welkom.

Klik hier voor aanmelden.

Wij hopen op een mooie conferentie met elkaar! Mocht u ook geïnteresseerden weten van buiten de Bethlehemgemeente dan zijn zij ook welkom.

Voor vragen kunt u bij commissie terecht: Suzanne Grinwis, Eveline Oskam, Henk Scheper, Mijnske Visser en Anne Eva Zwaanswijk.