Gemeenteweekend Helvoirt 2023

Het gemeenteweekend 2023 is van zaterdag 27 t/m maandag 29 mei 2023 (tijdens het Pinksterweekend). Misschien ben je al eens mee geweest op gemeenteweekend en weet je hoe inspirerend, gezellig en samenbindend het is om drie dagen met allerlei verschillende leden van de gemeente in het klooster in Helvoirt te zijn. Als je nog niet eerder bij het gemeenteweekend bent geweest, dan is dit jaar de kans om te ervaren hoe leuk het is!

Ik zie jou!

Het gemeenteweekend 2023 staat in het teken van het thema: ‘Ik zie jou!’ Je wordt tijdens het weekend uitgedaagd om nog meer oog voor de ander te krijgen, iets van jezelf te laten zien en vanuit Gods perspectief naar de ander en jezelf te kijken!

Het omzien naar elkaar staat dit weekend centraal; het zien van de ander, misschien wel vanuit onverwacht perspectief omdat je elkaar beter hebt leren kennen. Kijk je nog wel eens naar de ander alsof je die voor het eerst ziet? Of kijk je naar de ander met een (voor)oordeel?

Belangrijker nog is de vraag hoe ziet God ons? God heeft zich aan ons bekend gemaakt. Hij wil ons kennen, weten wie en waar we zijn (Genesis 3). Durven wij tevoorschijn te komen, durven we ons te laten zien? En hoe laten we ons dan zien – vanuit schuld, vanuit schaamte, als geliefd?

Kijk je met aandacht en oprechte interesse naar de ander? De Bijbel getuigt van zoveel ontmoetingen die een verrassende wending krijgen. Wat zag Jezus toen Hij een man in de boom zag zitten, of de vrouw bij de bron met haar lege emmers?

Tijdens het weekend gaat het over het zien van de ander, zelfbeeld en Godsbeelden.

Wat gaan we doen op het Gemeenteweekend?

Het programma is een mix van inspirerende lezingen, workshops, maaltijden, vieringen met muziek en zang, een kampvuur en een bonte avond! Tussendoor is er veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten en o.a. over het thema door te praten. Er is dit weekend bovendien alle gelegenheid voor creativiteit, ontspanning, sportiviteit en andere spontane ideeën. Doe alsof je thuis bent!

Wat kost het Gemeenteweekend?

De kosten hieronder geven een indicatie van het weekend. Er kan worden gekozen voor twee arrangementen: Michaël en Gabriel. De prijzen van Gabriel zijn inclusief bedlinnen. Bij Michaël is dat (optioneel) bij te bestellen voor € 6,50 per persoon. Ook kan je een handdoekpakket van € 3,50 reserveren bij de aanmelding.
Voor studenten geldt een ‘studententarief’ van € 100 euro voor een eenvoudige kamer.
Let op: het aantal kamers in arrangement Gabriel is beperkt. Hierbij geldt, wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Solidariteitsactie

Wanneer je graag ziet dat een gemeentelid dat momenteel minder te besteden heeft ook meekan op het gemeenteweekend naar Helvoirt kun je, in het kader van ‘omzien naar elkaar’, tijdens je reservering een donatie maken.

MICHAËL | Eenvoudige kamers met gedeeld sanitair (oude deel)

Prijs

Volwassenen
euro 130,-
Leeftijd 1 t/m 11 jaar
euro 55,-
Leeftijd 12 t/m 17 jaar
euro 80,-
Studenten
euro 100,-

Gabriel | luxere 1 of 2 pers. kamers met eigen sanitair (nieuwbouw)

Prijs

Volwassenen
euro 175,-
Leeftijd 1 t/m 11 jaar
euro 75,-
Leeftijd 12 t/m 17 jaar
euro 110,-

Daggasten

Prijs

Volwassenen
euro 30,-
Leeftijd 1 t/m 11 jaar
euro 10,-
Leeftijd 12 t/m 17 jaar
euro 20,-

Praktische informatie over het Gemeenteweekend

Zaterdagmiddag 27 mei t/m maandagmiddag 29 mei (vertrek na de lunch). Bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15, Helvoirt.

Aanmelding

  Met welke activiteit zou je mee willen helpen met een activiteit?
  Een sportactiviteitHet kinderprogrammaHet tienerprogrammaBabyopasWorkshopsBardienstLogistiek en techniekDeel mij maar ergens in

  Vervoer:
  Ik heb geen eigen autoIk heb in overleg 1 plek over in de autoIk heb in overleg 2 plekken over in de autoIk heb in overleg 3 plekken over in de autoIk heb eigen vervoer

  Ik draag uit solidariteit het volgende bij, naast de reguliere kosten van mijn verblijf:
  met als opties: